2010. június 6., vasárnap

Ruccola krémleves

Végre két nap, mikor nem esett, sőt napsütéses hétvégét tudhatunk magunk mögött! Jöhetnek az üdítő, nyáresti krémlevesek...
Sokak számára ismeretlen a ruccola. Ez egy a gyermekláncfű leveléhez hasonló levélzöldség. A, C, K vitamint, valamint kalciumot és vasat is tartalmaz. Íze karakteres: diós, tormás, mustáros; salátakeverékek kedvelt alkotóeleme, de több pizza feltétjeként is megtalálható. A krémleves ötletét a Culinaris-ízakadémia ruccola velutéja (mártás) adta.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
5 dkg dió
1 csomag újhagyma
15 dkg ruccola
2 db közepes burgonya
3 dl tejszín
kb. 1 liter zöldség alaplé
1 csomag petrezselyem
A vajon megpirítjuk a diót és a felkarikázott újhagymát, hozzáadjuk a megmosott ruccolát és a megpucolt és feldarabolt burgonyát. Felöntjük a tejszínnel és az alaplével, sózzuk, borsozzuk. Amikor a krumpli megpuhult beletesszük a megmosott petrezselymet és botmixerrel vagy turmixban pürésítjük.
Tálalás előtt diós vagy mogyorós kenyeret vékonyan megvajazunk, reszelt sajtot szórunk rá és ropogósra pirítjuk s ezt kínáljuk a leves mellé.
A zöldségalaplé készítésére nem mindig jut időm, ilyenkor az anyukám darált zöldségét keverékét használom, kiegészítve bouillon(alaplé) porral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése