2010. július 12., hétfő

Almatorta

Tarte Tatint a híres francia Tarte nővérek fordított gyümölcstortáját szerettem volna sütni, ám sütőbe tehető serpenyő híján, maradt az eredeti recept. Gyors, isteni!
Tésztát gyúrok 30 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 1 csipet só, 20 dkg vaj, 1 tojásból, gyors mozdulatokkal, mindent hidegen, ahogy azt az omlós tészta szereti. Folpackba csomagolom, s a hűtőbe teszem, legalább 30 percre. Ezalatt meghámozom, kimagozom felszeletelem az 1 kg savanyú almát. A tésztát kinyújtom 30 cm átmérőjű tűzálló sütőformába teszem, villával megszurkálom. Cserépszerűen beborítom az almával a tésztát, 3 evőkanál kristálycukor és 3 kávéskanál fahéj keverékével megszórom. Előmelegített sütőben 230 fokon 15-20 perc alatt sötétbarnára sütöm. Porcukorral megszórva, melegen tálalom. Ha turbózni szeretném, egy vaníliás fagylaltgombóccal megtoldom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése