2010. július 4., vasárnap

Pulyka pástétom

2 db füstölt pulykacombot kuktában szemes borssal puhára megfőzünk. (1 óra) Kicsontozás után apróra daráljuk (ha kell akár kétszer is).
Amíg a hús fő 10 dkg vajból kb. 5 dkg lisztből és tejből besamelt készítünk.
A darált pulykahúshoz 1 egész tojást és 2 tojás sárgáját, és a besamelt is belekeverjük.
Baconnal kibélelt őzgerincformába töltjük és lassú tűznél ¾ órát vizes gőzben pároljuk. (Az alufóliával letakart őzgerincformát tepsibe tesszük és a forma 2/3-ig vizet teszünk s így kerül a sütőbe)
Kihűlés után legalább egy éjszakán át hűtőben "kifagyasztjuk".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése