2010. szeptember 17., péntek

Kukorica krémleves

1 kukoricakonzerv (bonduelle), 1 közepes fej lila hagyma, 1 liter alaplé (másfél valamilyen csirke-, marha-, vagy erőleveskocka felforralva 1 l vízben) 2dl tejszín (főzőtejszín), só, bors.
A hagymát kockára vágom, kevés olajon üvegesre pirítom, majd felöntöm az alaplével, beleteszem a kukoricakonzerv 2/3-át, és felforralom. Ekkor keverem hozzá a tejszínt, csipetnyi sót, borsot. Botmixerrel vagy turmixban krémesre pépesítem. Ha szükséges még sózom, borsozom, ha sűrűnek találom, akkor egy kis vízzel még hígítom, valamint hozzá teszem a maradék kukoricát és hagyom, hogy újból felforrjon. Sajtos stanglival, vagy csavart sajtos-sonkás stanglival kínálom. (de ezek nélkül is finom)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése