2011. február 14., hétfő

Céklás- fehércsokis muffin



A gyönyörű képet látva kezdtem kísérletezni, hogy ilyen sütit szeretnék én is. A csupacsoki-torta, céklás-csokismuffin és most ez. Sajnos nem lett olyan lila, mint a fotón. Pedig most az étcsokit felcseréltem fehérre, és csak egy kanálnyi kakaópor szórtam bele, mégis csak vöröses-barna színű lett. Az íze azonban egész jó, a közepébe vörös áfonyát tettem. S a tetejét színezett mázzal borítottam, megszórtam mini drazséval ill. golyókkal. E mókás muffinokkal kívánok mindenkinek "mosolygós" napot!
Hozzávalók:
10 deka fehér csoki
10 deka vaj
2 tojás
15 deka cukor
10 deka pürésített sült cékla
3 evőkanál rum
1 mokkáskanál vanília kivonat
1 mokkáskanál sütőpor
15 deka liszt (ebből egy kanálnyi kakaópor)
tojásfehérje, porcukor (a mázhoz)

Előmelegítem a sütőt 175 C-ra, a tésztához először megolvasztottam gőzön az apróra tört fehér-csokit meg a kockára vágott vajat. Aztán amikor már lágy a csokis vaj, akkor levettem a gőzről, hogy langyosra hűlhessen.
Elektromos habverővel kikevertem a tojásokat a cukorral, majd fakanálra váltok és ezzel kevertem bele a tésztába a pürésített céklát, a rumot meg a langyos, vajas csokit. A sütőporos lisztet gyors mozdulatokkal hozzákevertem a tésztához. A kicsi szilikonos muffin sütőm 22 mélyedésébe papírkapszlit tettem, majd egyenlően elosztottam bennük a masszát. A közepébe vörös áfonyaszemeket tettem. 25 perc alatt készre sütöttem. Amikor kihűlt a céklalével vagy az ételfestékkel megszínezett, cukros tojásfehérjét kentem rá.

1 megjegyzés:

  1. A díj előtt nem ismertem a blogodat, de most megnézegettem és nagyon ínycsiklandó! Nagyon ennék valami finomat!

    VálaszTörlés