2011. február 3., csütörtök

Nachos (marhahússal)


A "Nachos" gyakori előétel a Yukatán-félszigeten, csirkével, marhával, vagy csak simám 'salsa'val. Ami nekünk nagyon ízlett, azt úgy gondolom, így készül:
Hozzávalók
150 g natúr tortilla chips (Nachos)
30 dkg darálthús (marha, disznó, csirke)
paradicsom szósz (házi ketchup)
1 közepes hagyma
Fűszerek ízlés szerint: kakukkfű, oregánó, cayenne bors, pirospaprika, őröltbors,
gyömbérpor, fokhagymapor, só
10 dkg mozzarella sajt
15 dkg guacamole
paradicsom salsa





A hagymát apróra vágom, üvegesre párolom, majd hozzáteszem a finomra darált húst, ha kifehéredett, sózom, pirospaprikázom és házi kechuppal felöntöm, (ha ilyen nincs, akkor jön a paradicsom szósz és a fűszerek), 30 perc alatt puhára főzöm.
A tortilla chipset tűzálló tálba vagy serpenyőbe terítem, bőven meglocsolom a húsos szósszal és meghintem a durvára reszelt sajttal. Sütőben addig grillezem, míg a sajt megolvad. (nem kell sokáig 3-5 perc).
A tálaláshoz az elmaradhatatlan három mártás (guacamole, édes és csípős salsa) is az asztalra kerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése