2011. március 1., kedd

"Lecsós" tökfőzelék


Amióta emlékezem, anyukám mindig így készítette a tökfőzeléket. Ami egy kicsit sem emlékeztet az óvodában utált kapros változatra.
Hozzávalók:
1 nagy tök (kimagozva, legyalulva)
1 fehér paprika
1 paradicsom
1 kisebb hagyma
1 pohár tejföl + 1-1,5 kanál liszt
Az elkészítés egyszerű; :-) a hagymát apróra vágjuk és a felcsíkozott (magjaitól megfosztott) paprikával együtt üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a kicsit kinyomkodott tököt só hozzáadása után kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A cikkekre vágott paradicsomot a főzési idő vége előtt 5 perccel beletesszük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Tálaláskor pörköltet kínáltam hozzá.
Aki "idegenkedik" a tökfőzeléktől tegyen egy próbát, szerintem megéri! Igazán finom!

1 megjegyzés:

  1. Ez valóban finom és egyszerű, de ugyanakkor tápláló a sok zöldség miatt

    VálaszTörlés