2011. június 21., kedd

Csokiskeksz


Hosszabb utazásokhoz, vagy ötórai teához kiváló sütemény. Ha egy kicsit variálni szeretném, a kakaópor helyett is lisztet használok, ha nincs narancshéj, citrom is megteszi, s a csokidarabokat is lecserélem aszalt, vörös áfonyára, hogy a meggyet nem kedvelő barátaim is nyugodtam ehessenek belőle. :-)


Hozzávalók:
28 dkg liszt
4 dkg kakaópor
24 dkg cukor
25 dkg ráma
2 db tojás
2 tk. vanília aroma, esszencia
1 narancs reszelt héja
½ tk szódabikarbóna
1 tábla étcsoki

A sütőt bekapcsolom 190 fokra, majd a tábla étcsokoládét durvára vágom. A hozzávalókat összegyúrom, s a végén beledolgozom a csokidarabokat. Nedves kézzel golyókat formázok, sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatom, majd ujjal szétlapítom.
12-15 perc alatt készre sülnek, rácsra helyezve hűtöm, majd dobozba téve tárolom.
Teához, kávéhoz, de fagylaltokhoz is kitűnő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése