2011. július 1., péntek

Málnadzsem


Sikerült kedvező áron málnát vennem, s a bevált recept szerint "zártam" üvegekbe a guruló málnaszemeket. Persze a keverés miatt, ténylegesen csak néhány maradt "ép".

Az "Oetker dzsemfix 3:1"-et nem csak az egyszerűségéért választottam, hanem azért, mert így kevesebb cukor is elég a tartósításhoz. A rövidebb főzési idő és a plusz citrom miatt jobb a lekvárok íze, illata.
Hozzávalók:
2 db filézett citrom kb. 100 g.
Kb. 1200 g málna
1 tasak Dr. Oetker dzsemfix 3:1
és 350g kristálycukor

Az óvatosan megmosott málnát lecsöpögtetjük, megszórjuk a cukorral és a dzsemfix-szel, hozzáöntjük a citromot és óvatosan kevergetve felforraljuk, 1-2 percig forraljuk, majd gondosan megtisztított üvegekbe csurig merjük. Tetőt celofán nélkül rátekerjük és minimum 5 percig fejre állítjuk, majd kihűtjük. Dunsztolás nélkül a spejz „befőttes” polcára rakjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése