2011. szeptember 3., szombat

Narancsos paradicsomleves, magos pálcákkal

Könnyű vacsorához kerestem egyszerű, ám mégsem szokványos levest. Norbi&Réka új Update-konyhájában találtam ezt a receptet, amit persze a saját felfogásom szerint módosítottam.

Hozzávalók 6 főre
500 ml dobozos hámozott paradicsom
0.5 dl olívaolaj
1 közepes salotthagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
só, bors, provence-i fűszerkeverék
Update1 narancs szörp (100% narancslével is kiváló)
4-5 nagyobb bazsalikomlevél
100 g Update1 magos pálca (saját készítésűt is használhatunk)
Felforrósítjuk az olajat, a hagymát, fokhagymát, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, fűszerezzük és forrni hagyjuk.
Ha megfőtt, bazsalikom levelekkel együtt összeturmixoljuk, ízesítjük a narancslével, majd újra felforraljuk, (s ha kell, forró vízzel hígíthatjuk). Szobahőmérsékleten vagy hidegen is fogyasztható, magos pálcával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése