2012. február 7., kedd

Narancsos fehércsokis muffin


A narancs curd készítésén felbuzdulva, gyorsan sütöttem egy muffint is, hogy legyen mivel "párosítani" a jól sikerült krémet.

Hozzávalók:
10 deka fehér csoki
10 deka vaj
2 tojás
15 deka cukor
10 deka narancslekvár
3 evőkanál narancslé
1 mokkáskanál sütőpor
15 deka liszt
2-3 dkg kandírozott narancshéj

Előmelegítem a sütőt 175 C-ra, a tésztához először megolvasztom gőzön a fehér csokicseppet, meg a kockára vágott vajat. Aztán amikor már lágy a csokis vaj, akkor leveszem a gőzről, hogy langyosra hűlhessen.
Elektromos habverővel kikeverem a tojásokat a cukorral, majd fakanálra váltok és ezzel keverem bele a tésztába a narancslekvárt, a narancslét meg a langyos, vajas csokit. A sütőporos lisztbe beleszórom az apróra kockázott narancshéjat, majd gyors mozdulatokkal hozzákeverem a tésztához. A kicsi szilikonos muffin sütőm 22 mélyedésébe papírkapszlit teszek, majd egyenlően elosztom bennük a masszát. 25 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt, a papírtól megfosztott sütit a narancskrémmel kínálom.

1 megjegyzés: