2012. december 3., hétfő

Brownie-torta

Többfajta recept szerint készítettem korábban ezt az angolszász vidéken kedvelt sütit. Az ünnepi alkalomra ezúttal félretettem a hagyományos négyzetformát és tortaként sütöttem. Mákparféval amaréna szósszal kínáltam. A látvány és ízharmónia végett a vanília vagy madártej fagyi jobban passzolt volna.
Hozzávalók:
40 dkg barna nádcukor (jeles napokra muscovadoból)
38 dkg vaj
18 dkg 70 %-os étcsoki
15 dkg liszt
5 tojás
1 teáskanál vanília kivonat, vagy egy rúd vanília kikapart magja
1/2 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, a vajat a csokidarabokkal gőz felett  megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral és a vaníliaaromával habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük az olvasztott vajas csokit, és a többi száraz összetevő keverékét szitálás után elvegyítjük. Egy 25x25 négyzet alakú tepsit kibélelünk papírral, belesimítjuk a masszát 35-40 perc alatt készre sütjük. A közepe lehet folyós, ne süssük túl. A formában hagyjuk kihűlni, majd négyzetekre szeleteljük. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése